2928

Reiskosten openbaar vervoer en btw

Wilt u een factuur aanvragen? Syntus verstuurt geen btw-facturen voor reizen met de OV-chipkaart of aankopen in de webshop of app. Op trein- en busreizen zit standaard 6% btw; zoals hier te vinden is op de website van de Belastingdienst. U hebt normaal gesproken een correcte factuur nodig om btw te mogen aftrekken, maar de Belastingdienst heeft een uitzondering gemaakt voor openbaar vervoerbewijzen binnen Nederland. U mag dus 6% btw verrekenen zonder dat het op uw transactieoverzicht staat. Een en ander kunt u hier nalezen op de website van de Belastingdienst.